Byalagets hus

På den här sidan hittar du länkar till bilder av husen som byalaget äger.

Den gula gamla brukshandeln i sten och det röda timrade magasinet mitt emot skogskontoret.

Per-Ales stuga ovanför smedjan vid bron över ån. Taket omlagt 2020

Badhuset  är uppåt 200 år gammalt. Byalaget har totalrenoverat huset invändigt och inrett en bostadslägenhet på vindsvåningen. I markplanet finns en stor och flitigt använd bastu med omklädningsrum och duschar, dessutom en liten möteslokal med pentry. I suterrängplanet är garage och förråd. För ett par år sedan byggdes vindskupan och plåttaket byttes.

Den gamla IOGT-logen flyttades i slutet av 1940-talet från andra sidan järnvägen till den plats den står på idag. Tidigare stod det en bostad för sågverkspersonal där. Här samlades traktens ungdomar och trådde dansen till tonerna av en rasslig vevgrammofon. En eller två gånger i veckan dansades det på 50-talet. Intresset svalnade, men så sent som 1985 ordnades danskurs i lokalen, som renoverades i slutet av 90-talet.

(Myrstacken) Halvarsvägen 8 tidigare  dagis .

Hagge byalag köpte år 2002 villan, som byalaget hyr ut till hyresgäster.
Villan består av ett allrum, hall, två mindre rum, kök och en stor altan. Stor lekgård och ett garage hör också till fastigheten.

Skommar-Gustafs torp. Har renoverats av Hagge Byalag och är sista kvarvarande torp av många. De flesta revs eller eldades upp för 50-60 år sedan. Torpet lånas ut för mindre möten, övernattning för besökare till haggebor mm.

Stallet. Har renoverats utvändigt, och diskussion pågår om framtida användning.